עמותת "בנתיבי אודי"

עמותת "בנתיבי אודי" המפעילה את תוכנית "ניצנים" הוקמה בשנת 1994 לזכרו של סגן אודי אלגרבלי, איש תנועות הנוער, קצין קשר בצנחנים, שנפל בקרב בדרך למוצב ריחן בלבנון.
אודי התגייס לצבא בנחישות לתרום כמיטב יכולתו. באוגוסט 1991 החל אודי את שירותו הצבאי במסגרת חטיבת הצנחנים. הוא עבר מסלול של שנה וחצי בהצטיינות ולאחר שירות בלבנון נשלח לקורס קצינים. בספטמבר 1993 סיים אודי את קורס קציני הקשר כחניך מצטיין. הוא התבקש להישאר ולשמש מדריך קצינים בבה"ד 7, בסיס ההדרכה. למרות רצונו לחזור ולשרת יחד עם פלוגת הקשר של הצנחנים, הסכים אודי לשמש כמדריך. אודי היה מודל לחיקוי כקצין, מפקד ומדריך, בעיני פקודיו ומפקדיו. רצונו לתרום ולהצטיין, לעמוד על עקרונותיו, תוך התמדה יומיומית בהגשמתם, היכולת לשנות ולשפר ומכאן גם לדעת לטעות ולהודות בטעויות, כל אלה הפכו את אודי לדוגמה לסובבים אותו. הענווה שבו, חומו האנושי, כנותו והדאגה האישית לכל אחד מחייליו, הפכוהו גם לחבר מבוקש, שהכל מבקשים את מחיצתו. סיפור נצרב בתודעה של חבריו לנשק בבה"ד 7 כיצד אודי נלחם להשאיר בקורס צוער שגר בפריפריה, אימץ אותו ואף ליווה אותו לסיים את ההכשרה בהצטיינות.

מורשת זו סללה את הקשר הבלתי נפרד של המשפחה עם חיל הקשר, מפקדיו, קציניו וחייליו לדורות. זה התחיל בהחלטה שיקבל מפקדו הישיר, תת אלוף במיל' ארנון זו-ארץ שקיבל החלטה לפעול יום יום להנצחתו של אודי דרך מסע אודי, מסע שעוברים כל צוערי בה"ד 7 מגיעים לטקס הסיום. משנת 1994 ועד היום, בתום כל מסע פוגשים הצוערים והצוערות את מרדכי אלגרבלי שמספר על המורשת שאודי השאיר לנו וכיצד היא אקטואלית גם היום.
בשנת 2015 כאשר התקבלה בצבא החלטה אסטרטגית לעבור לנגב הזמין המפקד דאז של אגף תיקשוב, האלוף מוסקוביץ את מרדכי אלגרבלי ותת אלוף ארנון זו-ארץ וביקש מהם שיקימו תוכנית טכנולוגית שתתן הזדמנות לבני נוער מהנגב לאייש תפקידים טכנולוגים נחשקים שמושבם עובר בהדרגה לנגב.
מעשרות בודדות של חניכים וחניכות גדלה התוכנית להיקפים של היום.

"בנגב ייבחן העם בישראל ומדינתו"

דוד בן גוריון, יוטבתה 1957

"כל נר בנפרד מאיר לעצמו, אך כולנו ביחד יוצרים שלהבת גדולה"

אודי אלגרבלי ז"ל